23-32.


23. Lördag av Ian McEwan.
Besviken. Har läst ett par andra böcker av McEwan och älskat språket och känslan i dem men den här boken lämnade mig bara med ett "jaha".

24. Händelser vid vatten av Kerstin Ekman.
Obegripligt att jag lyckats missa den här fantastiska boken. Jag älskar verkligen Ekmans språk. Människorna är otroligt levande och historien är intressant. Dessutom beskriver den en landsbygd som mer och mer håller på att trängas undan.25. Upp till ytan av Margaret Atwood.
Margaret Atwood är min favoritförfattare. Hennes sätt att få människor levande är alldeles makalöst. Upp till ytan tillhör inte hennes bästa, men det spelar ingen roll när man är så mycket bättre än alla andra.

26. Män kan inte våldtas av Märta Tikkanen.
En intressant bok. En intressant tankegång. En moralsaga och en berättelse om stolthet.
27. Z av Vigdís Grímsdottir.
Jag gillar Island och jag gillar isländska författare. Men den här boken vet jag inte riktigt vad jag tycker om. Den är väl egentligen ganska bra. Men inte riktigt vad jag förväntade mig på ett dåligt sätt.

28. Jag smyger förbi en yxa av Beate Grimsrud.
Det börjar bli vädligt många barndomsbeskrivningar med "dotter som växer upp med en alkoholiserad pappa" nu. Men det gör inget. Den här är bra. Den är fin. Den är annorlunda än de andra. Och jag älskar finurligheten. Så är det bara.29. Bögjävlar av Daniel Björk, Tomas Hemstad, Stefan Ingvarsson, Petter Wallenberg och Roger Wilson.
En slags motreaktion mot schalgerbögsklyschan. Att vara bög kan vara så mycket mer. Intressant.

30. Her fearful symmetry av Audrey Niffenegger.
Sedan jag läste ut The time traveler's Wife har jag väntat på nästa bok av Niffenegger. Och jag blev inte besviken. Älskar hennes sätt att bygga miljöer och stämningar. Älskar människorna. Den liksom puttrar på och man är glad och mår bra och vill bara fortsätta läsa. Precis så.31. Parfymen av Patrick Süskind.
Jag har alltid fascinerats av böcker med monster. Och den som kommer på att likna en vidrig människovarelse vid en fästing förtjänar att läsas.

32. Karlstad zoologiska av Hanna Hellquist.
Ytterligare en sådan där dotter hyllar sin pappa-bok. Och den är bra. Den är rolig och fin och man blir glad och ledsen på en och samma gång.

Kommentarer
Postat av: lisa lightning

jag gillade inte heller mcewans lördag när jag läste den, fast ett halvår senare tänkte jag på den fortfarande, så på något sätt har han nog lyckats i alla fall. som vanligt...

Postat av: Den där D

Vilken bok skulle Juggen gilla? Jag vill läsa nåt men är för rastlös för att ens välja. Ge mig ett tips.

2010-08-16 @ 16:27:59
URL: http://veryflashy.blogg.se/
Postat av: celina

lisa lightning - Du har nog rätt... jag kommer fortfarande ihåg boken väldigt väl, även om jag inte tyckte om den. Hm...Den där D - Jag funderar fortfarande!

2010-08-18 @ 15:53:24
URL: http://celina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback